Mezi českými zákazníky jsou nejvíce populární elektrické grily, grilů na uhlí se však oproti loňsku prodalo 2x více

Praha, 23. července 2012

Ačkoliv se grily stále prodávají velmi dobře, špička letos už proběhla, a to začátkem června. Proto je již nyní dle statistik internetové nákupní galerie MALL.CZ možné konstatovat, že mimořádnou popularitu si mezi českými zákazníky získávají grily na uhlí, prodeje plynových grilů naopak mírně klesají.

Celkově se nejvíce prodá elektrických grilů, zhruba tolik jako plynových grilů a grilů na uhlí dohromady. To se však brzy může změnit, protože prodeje grilů na uhlí zaznamenaly na MALL.CZ meziročně 2násobný nárůst.

„Zájem o grily na uhlí opravdu znatelně vzrostl,” potvrzuje Pavel Čečrdle z oddělení Hobby a zahrada MALL.CZ. „Příčinou může být třeba i oblíbený pořad se Zdeňkem Pohlreichem Šéf na grilu, který všechna jídla připravuje právě na tomto typu grilu,” dodává.

„Většina profesionálních kuchařů volí dřevěné uhlí. Výhodou je přírodnější chuť připravovaných surovin, vůně kouře, lepší žár a s tím spojená snazší příprava steaků. Nevýhodou je potřeba stálého dozoru, oproti plynovému grilu totiž chybí možnost regulovat teplotu,” popisuje ze své zkušenosti Jiří Středa, šéfkuchař krkonošského Grund Restaurantu.

Velký zájem je o barevné grily. „Barevné grily jsme ve větší míře nabídli až letos a poměrně nás překvapilo, jaký je o ně mezi zákazníky zájem. Nejoblíbenější barvou je cihlová následovaná zelenou,” dodává Pavel Čečrdle.