Internet Mall provedl akvizici obchodu Showpark.cz

Praha 3. srpna 2004

Od 1. srpna 2004 se internetový obchod pro hudbu a film s názvem www.showpark.cz stává integrální součástí společnosti Internet Mall, a.s. Spolu s převzetím obchodu přecházejí do Internet Mall i všichni jeho pracovníci.

Obchod s hudbou a filmem na adrese www.showpark.cz byl již od října 2003 zařazen v nákupní galerii Internet Mall jako partnerský obchod. „Vždy se mu věnovali skuteční nadšenci a na nabídce to bylo vidět; například takové množství hudebních ukázek byste u konkurentů hledali marně“ říká Ondřej Fryc, ředitel společnosti Internet Mall, a.s. a dodává důvody, které vedly k užší integraci společností: „Pro malé hráče je na dnešním internetu již poměrně málo prostoru. Přechodem do společnosti Internet Mall získá tým pracovníků www.showpark.cz zdroje, technologie i know-how, které mu umožní jeho výjimečnou nabídku úspěšněji prosadit na trhu.“

Obchod s hudbou a filmem www.showpark.cz (původně e-store.cz) byl založen Ivo Janíkem a Ivanem Varhaníkem již v roce 1999. Od té doby získal významné místo na trhu, o čemž svědčí desetitisíce zákazníků převážně z řad náročnějších posluchačů hudby, kterým měl vždy co nabídnout. Jeden ze zakladatelů obchodu Showpark, Ivan Varhaník, k dohodě s Internet Mall uvedl: „Přechod pod Internet Mall je zásadním zlomem v našem podnikání. Ačkoliv se nám během několika let podařilo vybudovat kvalitní obchod, zázemí silné společnosti nám otevírá možnosti, na které bychom sami těžko dosáhli.“

Společnost Internet Mall

Internetová nákupní galerie Internet Mall sdružuje pod jednou střechou specializované obchody, které vedle vlastního prodeje nabízejí svým zákazníkům i kompetentní odborné poradenství a široký repertoár doplňkových služeb.

Společnost Internet Mall, a.s. provozuje vlastní internetové obchody www.bilezbozi.cz, www.mp3store.cz, www.fotoexpert.cz, www.audioexpert.cz, www.videoexpert.cz, www.mobilka.cz, www.pcexpert.cz, www.pneuexpert.cz, www.bartsport.cz, www.sekacky.cz, www.showpark.cz a kamenný obchod v Praze. Nákupní galerii Internet Mall doplňují partnerské obchody www.multimarket.cz a www.kosmas.cz. Obchody Internet Mall nabízejí přes šedesát tisíc položek zboží více než dvou set značek.

Tržby společnosti za rok 2003 dosáhly výše 302 milionů Kč bez DPH, resp. 368 mil. Kč s DPH.